بطاطس مهروسة باللحمة المفرومة
المكونات: بطاطس
لحمة مفرومة
بيضةونصف او بيضتين حسب كمية البطاطس
بقسماط ناعم
سمنة
طريقة التحضير:- نسلق البطاطس الكمية التى تكفى لعمل صينية موجودة عندك
- نهرس البطاطس ونضع عليها بيضتين مخفوقين
- نجهز العصاج المكون من اللحمة المفرومة والبصل
- ندهن صينية بقليل من السمن ثم نرش البقسماط الناعم فوق السمن ثم نضع نصف كمية البطاطس المهروسةونضغط عليها من الجوانب
- نضع العصاج فوق البطاطس ثم نضع نصف الكميةالثانية ونضغط عيها بحيث تغطى العصاج تماما نرش البقسماط مرة اخرى فوق البطاطس
- تدخل فرن ساخن الى ان يحمر وجهها وبالهنا والشفا