بسبوسه سمسم المكونات: نصف كيلو دقيق سميد
نصف كوب جوز الهند
نصف ملعقه بيكنج بودر
3/4 كوب ماء
3/4 كوب سكر
1/2 كوب سمنه سايحه
1/2 كوب شربات
مكسرات للتزين
طريقة التحضير:- نضع(السميد + جوز الهند + البيكنج بودر)فى اناء ويقلب معا
- فى اناء اخر نضع( الماء + سكر + سمنه +الشربات) ويقلب معا
- ثم نضع الخليطين مع بعض ونقلب جيدا
- تدهن الصينيه بالسمنه ونصب الخليط
- تقسم البسبوسه بالسكين حسب التقطيع ونرش المكسرات
- تسوى فى الفرن وتقطع حسب التقسيم وتسقى بالشربات الساخن
ملحوظة:(لابد ان تكون البسبوسه ساخنه والشربات ساخن وتسقى حتى تتشرب جيدا)
وبالهنا والشفا